ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Δεν είναι μόνο οι μνήμες που ξυπνά στον κόσμο που έζησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, άλλωστε οι μνήμες κάποτε παίρνουν τη θέση τους στην Ιστορία. Είναι αυτό το σάλπισμα για εξέγερση, για αντίσταση και πάλη που πάντα βρίσκει νέους, εκρηκτικούς δρόμους μέσα στην επικαιρότητα και επανέρχεται στο προσκήνιο. «Εδώ Πολυτεχνείο…» Η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή η περίοδος που τα αιτήματα για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του Πολυτεχνείου, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Ψωμί, γιατί ζούμε στη χρονική στιγμή όπου οξύνεται μέρα με τη μέρα η επίθεση της κυβέρνησης στην ίδια μας την καθημερινότητα μέσω των απολύσεων, της εργασιακής εφεδρείας, των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και γενικά του ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα και του χτυπήματος στον ιδιωτικό τομέα. Μια επίθεση, ή όπως τα ονομάζουν, ‘’μέτρα’’, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμο το χρέος και όχι εμείς και οι οικογένειές μας. Έτσι το ψωμί να λέιπει μόνιμα από το τραπέζι μας.

Παιδεία, γιατί η κυβέρνηση επιλέγει μέσα στα παραπάνω ‘’μέτρα’’ να χτυπήσει την εκπαίδευση από την πρώτη βαθμίδα μέχρι και την τελευταία. Μειώνοντας τραγικά το προσωπικό, υποχρηματοδοτώντας σχολεία και σχολές, βάζοντας τις επιχειρήσεις να κάνουν κουμάντο στο πανεπιστήμιό μας και τοποθετώντας εμάς στη μηχανή παραγωγής πειθήνιων εργαζόμενων χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, πειθαρχημένους, να δουλέψουν (εάν βρουν δουλειά φυσικά) σε ένα αβέβαιο μέλλον, ώστε να ενισχύσουμε το σύστημά τους που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους. Αυτή την παιδεία θέλουν άλλωστε, το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό.

Ελευθερία, γιατί είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και ολόκληρης της κοινωνίας. Εμείς βάζουμε τα αιτήματα για την ανατροπή αυτού του συστήματος για να γίνουν κτήμα τους, ώστε να απαλαχθούμε οριστικά από την κοινωνία της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης, του ρατσισμού και του σεξισμού, δηλαδή από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά όλα τα παραπάνω.

Δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός.  Την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ, ΝΔ μαγειρεύουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπου φέρνουν στην εξουσία ακόμα και τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ για να σώσουν κερδοσκόπους και τραπεζίτες, την ίδια ώρα που η κοινοβουλευτική αριστερά προτείνει εκλογές, το Πολυτεχνείο έρχεται να θυμίσει ξανά τον επαναστατικό δρόμο που χάραξε. Η λύση έιναι η κλιμάκωση των αγώνων, των απεργιών και των καταλήψεων μέχρι τη νίκη, για την ανατροπή.

Ήταν εξέγερση και πάλη ταξική. Τη στιγμή που οι κυρίαρχες τάξεις όλης της Ευρώπης πανικοβάλονται μπροστά στη δύναμη της αντίστασης στην Ελλάδα, διότι είναι πραγματικότητα ότι οι καταλήψεις και οι απεργίες μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τη συμφωνία που ψήφισε στις 27/10 η Σύνοδος Κορυφής. Τη στιγμή που οι χιλιανοί φοιτητές παλεύουν για τα δικαιώματά τους, στην Καλιφόρνια το κίνημα ‘’καταλάβετε τη Wall street’’ κατάφερε να κλείσει με ‘’Γενική Απεργία’’ το λιμάνι του Oakland. Έτσι κι εμείς παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, για την αποδέσμευση της χώρας, από τη σφαίρα επιρροής του ιμπεριαλιστικού σχηματισμού της Ε.Ε., ακριβώς γιατί το ευρώ και η συνεχής τρομοκρατία από μεριάς της αστικής πολιτικής για το πόσο αναγκαία είναι η παραμονή μας στο μηχανισμό της ευρωζώνης, αποτελεί τον πιο ισχυρό μηχανισμό επιβολής και εμπέδωσης των μέτρων. Παλεύουμε για να οργανώνεται ο λαός σε συλλογικότητες και να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Η χρονιά που άρχισε με τις αραβικές επαναστάσεις είναι χρέος μας να κλείσει με τη νίκη του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής επίθεσης που δεχόμαστε, και είναι το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε.

Όλοι και όλες στη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της Επιστήμης Υλικών την Τετάρτη 9/11 στη 13.00 στο ΑΘΕ 3.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου