Καταγγελία για τη στάση της ΠΑΣΠ Επιστήμης Υλικών στα τελευταία Δ.Σ


Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Φοιτητικού Συλλόγου (Φ.Σ.) ,21/12/11 και 10/1/12 ,γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης στάσης της ΠΑΣΠ Επιστήμης Υλικών η οποία στις 21/12 συγκεκριμένα δεν επέτρεψε στο ΚΡΑΜΑ-Ε.Α.Α.Κ. να καταθέσει ψήφισμα στο Δ.Σ. , υποστηρίζοντας ότι στο Δ.Σ. μπορούν να καταθέσουν πρόταση ή ψήφισμα μόνο παρατάξεις ή σχήματα που έχουν έδρα σ’ αυτό, άποψη που στηρίχθηκε και στο Δ.Σ. της Τρίτης 10/1/12.

 Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στο σύνολο του Φ.Σ. ότι οι διαδικασίες του, ανήκουν στον ίδιο τον Φ.Σ. και όχι αποκλειστικά σε παρατάξεις οι οποίες μπορεί να εκπροσωπούν ένα κομμάτι του. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. είναι μια ανοιχτή πολιτική διαδικασία του Φ.Σ. στην οποία  μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε μέλος του Φ.Σ. ,και συνεπώς οποιαδήποτε παράταξη ή σχήμα που δεν εκπροσωπείται σ’ αυτό, προτάσεις ή/ και ψηφίσματα.

  Εάν πάρουμε υπόψη την απόφαση της ΠΑΣΠ, τότε ο κάθε φοιτητής ή η κάθε φοιτήτρια θα ήταν αναγκασμένος και αναγκασμένη αντίστοιχα, να έρχεται πρώτα σε συνεννόηση με όποια παράταξη ή σχήμα έχει έδρα σ’ αυτό, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων.

  Θεωρούμε πως ο κάθε φοιτητής είναι οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι των διαδικασιών του Φ.Σ. και πως ο ίδιος ο Φ.Σ. ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής και τις αποφάσεις του χωρίς την απαραίτητη διαμεσολάβηση των παρατάξεων.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ΠΑΣΠ Επ. Υλ. πάνω στο ζήτημα αυτό και καλούμε το σύνολο του Φ.Σ. να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα του στη συμμετοχή όλων των διαδικασιών του Φ.Σ. . Στην εποχή του μνημονίου και του «νέου» πανεπιστήμιου της Διαμαντοπούλου είναι επιτακτικό να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου