ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Τι είναι το ΚΡΑΜΑ

Tο ΚΡΑΜΑ είναι μια πολιτικοσυνδικαλιστική ομάδα φοιτητών που λειτουργει στη σχολή της Επιστήμης των Υλικών και συμμετέχει στο πανελλαδικό δίκτυο σχημάτων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ). Είμαστε Ανεξάρτητοι από κομματικούς και κρατικούς μηχανισμούς. Ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική και αντίθετοι σε αυτήν γιατί θέλουμε οι απόψεις μας και οι πράξεις μας να εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας. Αριστεροί γιατί οραματιζόμαστε την ανατροπή αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας που θα στηρίζεται στην ισότητα και στην ελευθερία μεταξύ των ατόμων. Επειδή απέναντι στον ατομισμό, το συμβιβασμό και την υποταγή προτάσσουμε τους συλλογικούς, μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, καθώς πιστεύουμε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα φέρουμε νίκες για τις ανάγκες της εποχής μας. Είμαστε Σχήμα και όχι παράταξη γιατί οι διαδικασίες μας στηρίζονται στο διάλογο και την ισότιμη παρουσία των συμμετεχόντων, όπου όλες οι απόψεις ακούγονται και συζητούνται ώστε να συνθέσουμε και να αποφασίσουμε πάνω σε αυτές. Δε συμμεριζόμαστε τη λογική παράταξης όπου ουσιαστικά αυτή αποτελεί ιμάντα στείρας μεταβίβασης της εκάστοτε κομματικής γραμμής.


Τι είναι η Ε.Α.Α.Κ

Η Ε.Α.Α.Κ είναι μια πολιτική δύναμη που γεννήθηκε το 1990 μεσα στο πανεπιστήμιο, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, η οποία πρωτοστάτησε στους μεγάλους αγώνες της νεολαίας που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια σαν ένωση και συντονισμός ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων. Ήταν η γενιά που πρωτοφώναξε ‘’Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει...’’. Η Ε.Α.Α.Κ έμοιαζε να είναι το αποτέλεσμα των αναζητήσεων στη φοιτητική αριστερά για το ξεπέρασμα των ορίων των κομματικών παρατάξεων και των συναινετικών γραμμών που αυτές έβαζαν. Απαρτίζεται από ανένταχτους αλλά και οργανωμένους αγωνιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς και κινείται σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση έχοντας ως πλαίσιο ενότητας την αντιπαράθεση  με τη στρατηγική του κεφαλαίου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και συνολικά στην κοινωνία. Έχει πανελλαδικές συναντήσεις (τα διήμερα στην Αθήνα) αλλά και συναντήσεις ανά πόλεις με σκοπό τη συζήτηση και τη σύνθεση των απόψεων μεταξύ των σχημάτων και τη χάραξη κοινής πολιτικής για τα ζητήματα που ανοίγουν στην καθημερινότητά μας.
Το γεγονός ότι κάθε σχήμα έχει τις δικές του απόψεις και ξεχωριστές διαδικασίες, διασφαλίζει τη διαφορετικότητα, την ανεξαρτησία και τη σημαντικότητα κάθε σχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου