ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Την Τετάρτη 16/11 πραγματοποιήθηκε μαζική λαϊκή κινητοποίηση όλων των λαϊκών συνελεύσεων, των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων της Πατρας στη σευνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπο την πίεση κατοίκων, εργαζόμενων, φοιτητών, πολιτών, το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι καλεί το λαό της Πάτρας να μην πληρώσει το βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι και ότι στηρίζει τον αγώνα των πολιτών με νομική υποστήριξη αλλά και διάθεση συνεργείων για την επανασύνδεση του ρεύματος!


Από την Τρίτη 22/11 στο ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργεί γραφείο για το ζήτημα του "χαρατσιού" για την ενημέρωση, την συλλογή πληροφοριών για νομική προσφυγή και για καταγγελίες διακοπών ώστε να γίνεται επανασύνδεση.


Παράλληλα, οι λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών της Πάτρας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και με τη στήριξη άλλων φορέων, προχώρησαν σε αποκλεισμό του κεντρικού κτηρίου της ΔΕΗ την Δευτέρα 21 και Τρίτη 22/11 ώστε να μην δοθεί στα συνεργεία καμία κατάσταση με παροχές για διακοπή. Αυτή η κινητοποίηση, σε συνδυασμό με αντίστοιχες κινήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, πίεσε ιδιαίτερα τη διοίκηση της ΔΕΗ μιας και τους στέρησε τη δυνατότητα να εισπράττουν έσοδα. Εξαιτίας της πίεσης αυτής που ασκήθηκε και αντιλαμβανόμενος τη διάθεση του κόσμου να συνεχίσει τον αποκλεισμό και τις επόμενες μέρες, ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ, κ.Μυλωνάς, δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία διακοπή που αφορά λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


Η δήλωση αυτή δείχνει ότι όταν ο αγώνας μας είναι μαζικός, ουσιαστικός και αποφασιστικός, πιάνει τόπο και φέρνει αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εφησυχάζουμε από τις δύο αυτές αποφάσεις που πέτυχαν οι κινητοποιήσεις μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανυπακοή στο χαράτσι! Κανένας να μην πληρώσει το κοινωνικά βάρβαρο αυτό μέτρο!


Πιέζουμε και απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δήμου και η δήλωση- δέσμευση της ΔΕΗ! Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα! Εμποδίζουμε τις διακοπές ηλεκτροδότησης-επανασυνδέουμε το ρεύμα! Αν γίνουν διακοπές δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκ νέου αποκλεισμό της ΔΕΗ!


Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη- Αντίσταση!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου