ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΗΣ;


Έφτασες στο πέμπτο έτος και πιστεύεις ότι είσαι επί πτυχίω φοιτητής; Έκανες λάθος. Στη σχολή μας, επί πτυχίω φοιτητής θεωρείται ο φοιτητής που (α) έχει επιλέξει στο παρελθόν ή επιλέγει κατά την τρέχουσα δήλωση μαθήματα επιλογής Επιστήμης των Υλικών 8ου εξαμήνου και (β) δεν χρειάζεται περισσότερα από επτά μαθήματα επιλογής (21 ΔΜ) για να καταστεί πτυχιούχος.

Γιατί πρέπει να διεκδικήσεις να αλλάξει αυτό;                                                           
    
1.    Ο κάθε φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου στα μαθήματα και των δύο (χειμερινού και εαρινού) εξαμήνων, ενώ κατά τις περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου στα μαθήματα μόνο των χειμερινών και εαρινών εξαμήνων, αντίστοιχα.
Οι επί πτυχίω φοιτητές δικαιούνται να εξεταστούν κατά την περίοδο Φεβρουαρίου και Ιουνίου στις πτυχιακές εξετάσεις μαθημάτων των εαρινών και χειμερινών εξαμήνων, αντίστοιχα, σε μέγιστο αριθμό μαθημάτων που αντιστοιχούν σε 21 διδακτικές μονάδες, ανά πτυχιακή εξεταστική περίοδο.

2. Οι επί πτυχίω φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι θα
εξεταστούν μέχρι και σε 7 μαθήματα επιλογής κάθε εξάμηνο
     
Στην εποχή στην οποία ζούμε, ο επί πτυχίω φοιτητής δεν μπορεί να κρίνεται από τα πόσα μαθήματα έχει περάσει και πόσες διδακτικές μονάδες έχει μαζέψει. Στην εποχή της κρίσης και του μνημονίου πολλοί συνάδελφοί μας, είναι και εργαζόμενοι μιας και η δημόσια και δωρεάν παιδεία μπορεί να γράφεται στα χαρτιά και να ακούγεται στις τηλεοράσεις αλλά καθόλου έτσι δεν είναι. Εξίσου ο κάθε φοιτητής έχει το δικαίωμα να είναι επί πτυχίω αφού έχει συμπληρώσει και το 8ο εξάμηνο και να δηλώνει όσα μαθήματα θέλει να δώσει. Ποιος θα αποφασίσει για το αντίθετο και με ποια επιχειρήματα; 


Με όπλο μας τους συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες και τις διαδικασίες του φοιτητικού μας συλλόγου, θα δώσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη του επόμενου διαστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου