Που είναι το κτίριο Επιστήμης Υλικών;


    Το τμήμα Επιστήμης Υλικών απ’ την αρχή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα παραμένει χωρίς κτίριο, παρά τις υποσχέσεις προέδρων και πρυτάνεων, με αποτέλεσμα εμείς, οι φοιτητές του τμήματος, να αναγκαζόμαστε να γυρνάμε όλο το πανεπιστήμιο προκειμένου να παρακολουθήσουμε τις διαλέξεις των μαθημάτων μας, που άλλες γίνονται στο κτήριο του Οικονομικού, άλλες των Πολιτικών Μηχανικών και άλλες στου Φυσικού.

  Ο Φοιτητικός Σύλλογος έχει θέσει πάμπολλες φορές το ζήτημα και στο Τμήμα αλλά και στους Πρυτάνεις χωρίς αποτέλεσμα, αφού κάθε φορά επικαλούνται ελλείψεις κονδυλίων και χρημάτων. Προφανώς και είναι απαράδεκτο να ιδρύονται τμήματα χωρίς να έχει προβλεφθεί χώρος για να τα στεγάσει, και αυτό είναι και το βασικό μας αίτημα. Δεδομένης όμως της κατάστασης,  θεωρούμε ότι σαν πρώτο βήμα θα μπορούσαμε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι διαλέξεις των μαθημάτων θα διεξάγονται σε έναν συγκεκριμένο χώρο- κτήριο, χωρίς να χρειάζεται να γυρνάμε όλο το πανεπιστήμιο για να τις παρακολουθήσουμε .

   Από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο ζήτημα στην καθημερινότητά μας φαίνεται το πώς μας επηρεάζει η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου και μας οδηγεί απ’ το κακό στο χειρότερο. Παρ’ oλ’ αυτά, ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις μπορούμε και πρέπει να διεκδικούμε μαζικά αυτά που δικαιούμαστε, να παλεύουμε γι’ αυτά μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Καλούμε το Φοιτητικό Σύλλογο σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη Γενική Συνέλευση Τμήματος και στην επόμενη Σύγκλητο προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου