Καλωσόρισμα στο νέο υπουργό παιδείας


Το παρόν κείμενο είναι ένας φόρος τιμής στο νέο υπουργό παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη. Αντί να αναπαράγουμε τη δική μας άποψη και κριτική, προτιμήσαμε να δημοσιεύσουμε τις δικές του απόψεις και μερικά στοιχεία για το ποιος είναι ο ρόλος του στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.


 
Για το νόμο Διαμαντοπούλου:
"Εξασφαλίζει πραγματική και ουσιαστική αυτοδιοίκηση στα ΑΕΙ.Βάζει τάξη στα θέματα των φοιτητών. Το κυριότερο είναι ότι περιορίζεται δραστικά η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης και στην εκλογή των οργάνων και αίρεται, στην πράξη, η εξάρτηση των φοιτητών από κόμματα και παρατάξεις, που έχει βλάψει ανυπολόγιστα το κύρος και τη λειτουργία των ΑΕΙ και, πάνω απ΄ όλα, τους ίδιους τους φοιτητές."


 
Για το άσυλο
"Στους πανεπιστημιακούς χώρους άρχισαν να μπαίνουν και να τους καταλαμβάνουν άτομα που δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο, που μετέτρεψαν το πανεπιστήμιο σε κρησφύγετο ή που το χρησιμοποίησαν για να προβάλουν διάφορα εξωπανεπιστημιακά αιτήματα"


 
Για την εκπαίδευση στην Ελλάδα
"Καμία ευρωπαϊκή χώρα, επομένως και η Ελλάδα, δεν μπορεί να μείνει έξω από τις εξελίξεις έστω κι έτσι όπως έχουν και να απομονωθεί."


 
Για το φοιτητικό κίνημα
"Η αμφισβήτηση για την αμφισβήτηση - χωρίς ιδεολογικά ερείσματα, χωρίς επιχειρήματα και χωρίς σαφείς στόχους - εξελίσσεται σε μαθητικό «χαβαλέ» και σε ευτελισμό τού έσχατου μέσου διαμαρτυρίας, των καταλήψεων."

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε, το ότι ήταν ηγετικό μέλος της ομάδας που συνέγραψε τον προηγούμενο νόμο-πλαίσιο της Γιαννάκου, ότι είναι πρόεδρος της Φ.Ε. Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων (δηλαδή ο υπουργός της –κατά τα άλλα- δημόσιας παιδείας είναι παράλληλα και πρόεδρος του μεγαλύτερου ιδιωτικού σχολείου στη χώρα!), ότι εκκρεμούν εις βάρος του καταγγελίες από μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ πως καπηλεύτηκε το έργο τους για να εκδώσει το περίφημο λεξικό του, ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία (e-mail και τηλεγραφήματα) που δείχνουν ότι την τελευταία δεκαετία έδινε κανονικά ραπόρτο στην αμερικάνικη πρεσβεία για την κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την πολιτικοποίηση του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα, τότε μάλλον γίνεται εύκολα αντιληπτό το ποιος θα είναι ο ρόλος του νέου υπουργού και πόσο θα διαφέρει από την προηγούμενη… 
 Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ποιοι γίνονται υπουργοί σε μια κυβέρνηση διορισμένη που σαν αποστολή έχει την εξόντωση του λαού και της νεολαίας! Το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα θα τους ανατρέψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου