Καταγγελία για τη στάση του Μ.Α.Σ. στο τελευταίο Δ.Σ.



 Από το Σεπτέμβρη και μετά την ψήφιση του εκτρωματικού νόμου-πλαισίου οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης με το Υπουργείο και την κυβέρνηση απέναντι στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης .Στη αντιδραστική μετάλλαξη του πανεπιστημίου η απάντηση έχει ήδη δοθεί από τα αγωνιζόμενα κομμάτια του που έχουν απαντήσει με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ και συνεχίζουν  ακούραστα  τον αγώνα τους. Η μάχη αυτή περνάει από το πάγωμα κάθε προσπάθειας εφαρμογής του νόμου στη κατεύθυνση της ολικής ανατροπής του. Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι σε συντονισμό με ΔΕΠ και εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο έχουν ματαιώσει τις εκλογές για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης  όπου έχουν επιχειρηθεί  δείχνοντας ότι δεν υποκύπτουν στην τρομοκρατία του Υπουργείου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να  τελειώνει με την προβληματική υπόθεση που λέγεται ανώτατη εκπαίδευση.

     Η συγκρότηση λοιπόν των Συμβουλίων Διοίκησης αποτελεί το καθοριστικό βήμα για να ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου. Έτσι κάθε κίνηση εναντίωσης  χαίρει και της αντίστοιχης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση και το Υπουργείο που έχουν αποδείξει ότι χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους για να εγγυηθούν το προχώρημα της επίθεσης σε παιδεία και εργασία. Το έργο είναι γνωστό και αποτελεί το μόνο όπλο μιας κυβέρνησης που δεν έχει καμία νομιμοποίηση και περιλαμβάνει χαρακτηρισμούς περί μειοψηφιών που μπλοκάρουν το προχώρημα του νόμου, συκοφαντίες κατά του φοιτητικού κινήματος αλλά και συλλήψεις φοιτητών που υλοποιούσαν συλλογικές αποφάσεις. Η επίθεση και η τρομοκρατία αυτή στοχεύουν στη φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται στην ισοπέδωση του πανεπιστημίου και της προοπτικής των αποφοίτων του.

      Στη μάχη όμως που δίνει το φοιτητικό κίνημα κάποιοι επιλέγουν να συνεχίζουν στο δρόμο του απομονωτισμού και της καταγγελιολογίας για ότι κινείται εκτός των τειχών. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι χαρακτηρισμοί της ΚΝΕ και του ΜΑΣ για  περιφερόμενους θιάσους'' και για  επικίνδυνη τυχοδιωκτική δράση. Αν τυχοδιωκτική δράση είναι οι φοιτητές να μπλοκάρουν σε κάθε Ίδρυμα τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης τότε πώς δε θα εφαρμοστεί ο νόμος. Κι αν περιφερόμενοι θίασοι είναι τα αγωνιζόμενα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας  που υπερασπίζονται συλλογικές αποφάσεις τότε οι  συνάδελφοι από το ΜΑΣ θα δουν ακόμα πολλές παραστάσεις στις οποίες για άλλη μια φορά θα είναι κομπάρσοι.
   
      Η εμμονή όμως της ΚΝΕ να καταγγέλλει και να συκοφαντεί  την πάλη του φοιτητικού κινήματος φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Απόδειξη αυτού αποτελεί η κατάπτυστη στάση του ΜΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) σε ψήφισμα καταγγελίας για την άγρια καταστολή που δέχθηκε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο Πρυτάνεων στα Γιάννενα την Παρασκευή 09/03.Όσο για  τη σύλληψη φοιτητή, μέλους της ΕΑΑΚ, από τις δυνάμεις καταστολής, δεν έκρινε καν αναγκαίο να παρευρεθεί στο Δ.Σ. , ενώ σε άλλες σχολές η απάντηση ήταν η κατάθεση αντιπαραθετικού ψηφίσματος που καλεί στις περιφρουρημένες πορείες του ΠΑΜΕ και στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Οι αποφάσεις δηλαδή των φοιτητικών συλλόγων και οι κινητοποίηση την ώρα ου διεξαγόταν από τους Πρυτάνεις το παζάρι του πανεπιστημίου μάλλον δεν απασχολούν το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα που το ΜΑΣ οραματίζεται...

     Στην περίοδο που η νεολαία δέχεται την πιο σκληρή επίθεση και οι όροι με τους οποίους θα σπουδάζει ,θα ζει και θα εργάζεται γίνονται όλο και πιο δυσμενείς στο φοιτητικό κίνημα που καλείται να δώσει τη μάχη για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και αξιοπρεπή εργασία δε χωράνε διασπαστικές λογικές αφού μόνο τον αντίπαλο εξυπηρετούν. Αν από την πρώτη μέρα κιόλας της ανάληψης του Υπουργείου Παιδείας από τον Μπαμπινιώτη φαίνεται ότι ο αστάθμητος παράγοντας φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει από τη μέση. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου