Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Eπιστήμης Υλικών Πάτρας



Η τρομοκρατία δε μας σταματά

Την Παρασκευή 9/3 φοιτητές και φοιτήτριες από Φοιτητικούς Συλλόγους όλης της Ελλάδας βρέθηκαν στα Ιωάννινα έξω από το χώρο που συνεδρίαζε η έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων με στόχο να παραδώσουν στους πρυτάνεις τις αποφάσεις των Συλλόγων και να μεταφέρουν την τοποθέτηση του φοιτητικού κινήματος, την τοποθέτηση ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου παιδείας και της συγκυβέρνησης στον χώρο της εκπαίδευσης, πολιτική που προδιαγράφει το μέλλον της γενιάς μας με τα πιο μαύρα χρώματα και έρχεται να διαλύσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας του Μπαμπινιώτη επέλεξαν να απαντήσουν στο κόσμο των φοιτητικών συλλόγων φάνηκε από την πρώτη στιγμή που οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας βρέθηκαν στην πόλη. Η πορεία προς τον χώρο της συνεδρίασης περικυκλώθηκε από πλήθος διμοιριών των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και επίδειξης δύναμης από την νέα ηγεσία του Υπουργείου, χρησιμοποιώντας τις πρακτικές που έχει συνηθίσει η συγκυβέρνηση να προτάσσει σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί.

Η διάθεση αυτή έγινε ξεκάθαρη την στιγμή που οι φοιτητές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της συνεδρίασης, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν ένα δολοφονικό όργιο βίας εναντίον τους. Έπνιξαν με τα δολοφονικά και απαγορευμένα χημικά τους συναδέλφους μας και ξυλοκόπησαν με πρωτοφανή αγριότητα πλήθος φοιτητών και φοιτητριών. Αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ είναι ο τραυματισμός δεκάδων φοιτητών που νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται ακόμα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων με αναπνευστικά προβλήματα, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα σε όλο τους το σώμα. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί την προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, στο άγριο κυνηγητό που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης συνέλαβαν τον συνάδελφο μας Α.Γ. φοιτητή της Επιστήμης Υλικών στην Πάτρα και μέλος της Γ.Σ Τμήματος και της Κοσμητείας.

Η πολιτική της κοινωνικής βίας και ερήμωσης βρίσκει για ακόμα μια φορά υλική αποτύπωση στις επιθέσεις των ένστολων φονιάδων των ΜΑΤ. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και οι πρυτάνεις που ζήτησαν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης στο μαχητικό φοιτητικό κίνημα, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας μέλη φοιτητικών συλλόγων με στόχο την τρομοκράτηση και καταστολή του πιο οργανωμένου κομματιού της ελληνικής νεολαίας. Στρέφονται ενάντια στους φοιτητές που καλούν να σπουδάσουν με μηδαμινές έως ανύπαρκτες φοιτητικές παροχές, που του επιβάλουν διορισμένες διοικήσεις των επιχειρηματιών μέσα από τα συμβούλια διοίκησης,στους φοιτητές που καλούν ως απόφοιτοι να εργαστούν με μισθούς-χαρτζιλίκια των 400 ευρώ και να αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας.

Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται οι φοιτητές θα συνεχίσουν να μάχονται και να παλεύουν μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους ενάντια στην πολιτική της κοινωνικής ερήμωσης, ενάντια στην πολιτική που διαλύει το Δημόσιο-Δωρεάν Πανεπιστήμιο και καταπατά την Δημοκρατία στο εσωτερικό με στόχο την περιστολή των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.  Θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που θέλει να διαγράψει την γενιά μας, να την οδηγήσει στην μετανάστευση και στην ανεργία. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των άδικων και χαλκευμένων κατηγοριών που αποδίδονται στο συνάδελφο μας Α.Γ. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου