Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από την επέτειο της 28η Οκτωβρίου, όπου ο κόσμος βγήκε αγανακτισμένος στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τη νεολαία. Για πρώτη φορά οι παρελάσεις απέκτησαν έναν άλλο τόνο, έναν τόνο οργής απέναντι στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και στους εκφραστές της. Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και η χθεσινή επέτειος της 25ης Μαρτίου όπου παρά την τρομοκρατία Παπαδήμου και ΜΜΕ μετατράπηκε σε μια ακόμα μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση.  Φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία εργαζομένων καθώς και κόσμος που πλήττεται καθημερινά από τα νέα μέτρα  έδωσαν για ακόμα μια φορά το παρόν, προσπαθώντας να μετατρέψουν τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση- σύγχρονη χούντα, για να προστατεύσει τους ‘’επισήμους’’, φοβισμένη για τη λαϊκή οργή από την καταστροφική πολιτική της, προσπαθούσε να αποκλείσει το λαό της πόλης από τη μαθητική παρέλαση. Αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον το κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και προβοκάτσιας που διαμόρφωναν όλες τις τελευταίες μέρες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αλλά και το μάζεμα των....νεραντζιών από το κέντρο της Αθήνας (κίνηση που όπως είπαν έγινε για να μην χρησιμοποιηθούν αυτά ως «όπλα» από τον κόσμο προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ)! Το όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με προσαγωγές και αποκλεισμό του κέντρου πολλών πόλεων πανελλαδικά από αστυνομικές δυνάμεις. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι και τα πιο αυταρχικά μέτρα καταστολής είναι ανίκανα να εμποδίσουν το αποφασισμένο και οργανωμένο κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα η αστυνομοκρατία προχώρησε σε πάνω από 60 αναίτιες προσαγωγές σε κόσμο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο και δεν είχε καν συγκεντρωθεί, πριν ακόμα αρχίσει η παρέλαση. Δεν σταμάτησε όμως εκεί! Πορεία οργής αποτελούμενη από εργαζομένους, φοιτητικούς συλλόγους και λαϊκές συνελεύσεις επιχείρησε με μοναδικό «όπλο» τα δυναμικά συνθήματα να φτάσει στο σημείο της παρέλασης και στο χώρο των «επισήμων». Την ώρα που πλήθος διαδηλωτών κατέβαινε με πορεία και συνθήματα την Αγίου Νικολάου με σκοπό να φτάσει στο χώρο των ‘’επισήμων’’, δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν στήσει οδοφράγματα, προχώρησαν σε ωμή καταστολή και ρίψη χημικών. Όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαλύσουν την πορεία αλλά το πλήθος μαζικοποιήθηκε αφού και ο κόσμος που ήταν στις γύρω καφετέριες τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών, αποδοκιμάζοντας τις κινήσεις των αστυνομικών, είτε πετώντας αντικείμενα είτε φωνάζοντας.

Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα στήριγμα παρά μόνο τον κρατικό αυταρχισμό. Το γεγονός ότι στην Πάτρα δεν υπήρχαν επίσημοι πέρα από το δήμαρχο- και άρα τα μέτρα και η καταστολή της Κυριακής δεν ήταν στην πραγματικότητα για να διαφυλάξουν πολιτικά πρόσωπα, μας δείχνει ότι στη πραγματικότητα δεν ήθελαν να διαδηλώσει ο κόσμος της Πάτρας- ακριβώς γιατί φοβούνται τη λαϊκή έκρηξη και όχι μόνο τον προπηλακισμό των πολιτικών προσώπων. Η ήττα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και όλης αυτής της πολιτικής που εξυπηρετούν είναι εμφανής τόσο από τις χθεσινές διαδηλώσεις, όσο και από τις μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Έχουμε δώσει ξεκάθαρα το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα σε κάθε λογική που έρχεται αντιμέτωπη με τα συμφέροντα μας! Οι μάχες του επόμενου διαστήματος αποτελούν στοίχημα για τη γενιά μας. Να ξαναγράψουμε τις σελίδες της ιστορίας με τους δικούς μας όρους και για τα δικά μας συμφέροντα! 



Μονόδρομος για τη γενιά μας η ανατροπή της πολιτικής τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου