ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


  Μετά από δύο χρόνια συνεχών αγώνων, κινητοποιήσεων, απεργιών και διαδηλώσεων είμαστε ακόμα εδώ! Πιο αισιόδοξοι, πιο έτοιμοι από ποτέ. Όλη η κοινωνία πρέπει να μάθει πως η νεολαία που σπουδάζει και αγωνιά για το μέλλον της δεν κάθεται στα αβγά της ούτε περιμένει  από τους βουλευτές να της λύσουν τα προβλήματα. Να σπάσουμε το τείχος της σιωπής που χτίζει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Δε λένε ότι ο μόνος νόμος που έχει μείνει στα χαρτιά είναι ο νόμος Διαμαντοπούλου και ότι τα άθλια Συμβούλια Διοίκησης  δεν έχουν συγκροτηθεί μετά από συνεχείς αγώνες και κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Συνεχίζουμε για την ολική ανατροπή του νόμου! Οι φοιτητικοί σύλλογοι παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία. Για να μην πληρώσει κανείς δίδακτρα και συγγράματα. Για να μην κλείσουν οι σχολές μας και να μην διαλυθούν τα πτυχία μας. Αγωνιζόμαστε για να μη γίνουμε η γενιά της ανεργίας, το «κλωτσοσκούφι» της εργοδοσίας. Σε αυτόν τον αγώνα σε καλούμε να συμπαρασταθείς.

    Το φοιτητικό κίνημα το επόμενο διάστημα θα παλέψει για την υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων του πλάι στον αγωνιζόμενο λαό. Οι ανάγκες μας είναι κοινές και γι αυτό θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα. Η  απεργία στις 18 Οκτώβρη έδειξε το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

   Θέλουν στο όνομα του χρέους και της παραμονής στην ΕΕ να πάρουν τουλάχιστον 15 δις από την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, να καταργήσουν  το οκτάωρο και την 5ήμερη εργασία. Μαζί και η συστημική Χρυσή Αυγή της καταστολής και της τρομοκρατίας του λαού που αγωνίζεται. Μην τους φοβηθείς. Ανέτρεψε τους. Μπορούμε και χωρίς αυτούς, χωρίς χρέος, μνημόνια και ΕΕ. Δε δεχόμαστε και δε θα πληρώσουμε τα σπασμένα και το χρέος που δημιουργήσανε, το όραμά τους για κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

   Οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις δημοκρατικές τους διαδικασίες παλεύουν για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εκπαίδευση και εργασία. Ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας για την ανατροπή της πολιτικής κοινωνικής καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου