Η ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Πολύς  λόγος έχει γίνει ήδη από πέρυσι για τα Συμβούλια Διοίκησης και το ρόλο που έρχονται να επιτελέσουν στην προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο να εφαρμόσει τον εκτρωματικό νόμο Διαμαντοπούλου. Μάλιστα την περσινή χρονιά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που είχαν πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις απέναντι τόσο στη συγκρότηση των Συμβουλίων, όσο και στο νόμο 4009 είχαν μπλοκάρει στην πράξη σε όλη την Ελλάδα τη δημιουργία του συγκεκριμένου οργάνου, με αποτέλεσμα αυτό να μην έχει συγκροτηθεί ως σήμερα, παρά τις πιέσεις που ασκεί το υπουργείο.

Σήμερα, περάσαμε στο δεύτερο γύρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ειδικότερα, η πρυτανική αρχή, που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση εφαρμογής του νόμου παρά την αντίθετη άποψη του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, προσπάθησε να εκλέξει την εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης που είναι προγραμματισμένα για τη Δευτέρα 22/10. Όμως εκεί βρίσκονταν τόσο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι με τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων όσο και πλήθος καθηγητών, διοικητικών και εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο που κατέστησαν σαφές στην πρυτανική αρχή πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμία διαδικασία συγκρότησης των Συμβουλίων ή και οποιαδήποτε άλλη αιχμή έρχεται σήμερα να πλήξει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη φοιτητική μέριμνα κ.ο.κ., με αποτέλεσμα η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής να μην πραγματοποιηθεί ποτέ.

Αν κάτι μας δείχνει λοιπόν η μικρή αυτή νίκη στη μεγάλη μάχη που έχει να δώσει το φοιτητικό κίνημα απέναντι στο νόμο αυτό και στη κυβέρνηση την ίδια, είναι ακριβώς ο τρόπος που μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις που θα πηγαίνουμε να υλοποιούμε, μαζί με τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους που θέλουν σήμερα να υπερασπιστούν το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο! Και επειδή ακριβώς η μάχη συνεχίζεται και εντείνεται το επόμενο διάστημα καλούμε όλους τους φοιτητές να έρθουν στην Πρυτανεία και την Δευτέρα 22/10 και όλοι μαζί να εμποδίσουμε όπως πέρυσι και τις ίδιες τις εκλογές των Συμβουλίων! Στο δρόμο του αγώνα συνεχίζουμε..

Υ.Γ 1: Αφού οι 21 υποψήφιοι για τα Συμβούλια Διοίκησης  θέλουν να διοικήσουν το πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η κυβέρνηση , η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ για την Ελλάδα γιατί δεν είχε κανείς τους τα … κότσια να έρθει και να υπερασπιστεί την άποψή του μπροστά στους ίδιους τους φοιτητές;;

Υ.Γ 2: Από τα πιο θετικά σημεία της κινητοποίησής μας υπήρξε η από κοινού συμμετοχή σε αυτήν των καθηγητών της ΔΗΠΑΚ (παράταξη του ΚΚΕ στο πανεπιστήμιο). Δυστυχώς οι συνάδελφοι από το ΜΑΣ έλαμψαν δια της απουσίας τους από την όλη διαδικασία. Ελπίζουμε να καταλάβουν κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον ότι στην υπόλοιπη αριστερά πιο πιθανό είναι να βρεί κανείς συμμάχους, παρά εχθρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου