Λίγα λόγια για την τελευταία Γενική Συνέλευση Τμήματος




  Σαν συνέχεια όλων των κινήσεων του Φοιτητικού Συλλόγου το τελευταίο διάστημα, από τη μαζικότητα των συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων  μέχρι τις μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις εκδηλώσεις/ κουβέντες  με τους ΔΕΠ,ΕΤΕΠ και διοικητικούς του τμήματος, ήρθε η κατάσταση αυτή να αποτυπωθεί και στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Τμήματος. Αποτέλεσμα της πίεσης  που ασκήθηκε μέσα από τις πρακτικές μας είναι τα εξής:

1)    Το Τμήμα υιοθέτησε σαν απόφαση- τοποθέτηση το ψήφισμα που κατατέθηκε από μεριάς του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου, βασισμένο στις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, σε σχέση με το σχέδιο Αθηνά, τα ΚΕΣ αλλά και συνολικότερα την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΑΠΟΦΑΣΗ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ  14/12/12
Ως Τμήμα Επιστήμης των Υλικών εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με το λεγόμενο «Σχέδιο Αθηνά», αλλά και συνολικότερα με τον νόμο Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει στη συρρίκνωση της δημόσιας, δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, στη μειωμένη πρόσβαση σε αυτή, στην απώλεια θέσεων εργασίας, στην ανακοπή του ερευνητικού και ακαδημαϊκού έργου που γίνεται στα δημόσια πανεπιστήμια και στην εκ των πραγμάτων ενίσχυση των ιδιωτικών κολεγίων και «παραρτημάτων», των οποίων πραξικοπηματικά η κυβέρνηση εξίσωσε τα πτυχία (ακόμη και τα «μεταπτυχιακά» και τα «διδακτορικά») με αυτά των πανεπιστημίων, παραβιάζοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος. Τα κυβερνητικά σχέδια δεν έχουν καμιά σχέση με τη βελτίωση της κατάστασης της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά απεργάζονται την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίησή. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί στις απολύσεις διοικητικών και 407, στις σφοδρές περικοπές στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στη συνολικότερη προσπάθεια να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Για εμάς με αυτή την πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει κανένας «διάλογος» και καμιά «συνεννόηση». Μαζί με τους φοιτητές, τους διοικητικούς, τους συμβασιούχους , τους ΕΤΕΠ, τους ΕΕΔΙΠ θα αγωνιστούμε συντονισμένα για:

·        να μην περάσει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, να μην περάσει καμία κατάργηση/ συγχώνευση Τμημάτων/Σχολών και Πανεπιστημίων/ΤΕΙ,

·        να κλείσουν τα κολέγια - ΚΕΣ - παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων και να    καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι οδηγίες που εξισώνουν τα πτυχία των κολεγίων και των «παραρτημάτων» με αυτά των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ,

·        να καταργηθούν οι νόμοι 4009/11 και 4076/12,

·        να μην περάσουν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες.



2)    Δόθηκε κονδύλι για παροχή δωρεάν εργαστηριακών ποδιών σε όλους τους φοιτητές, με το πρώτο έτος της φοίτησής τους.


3)    Πάρθηκε απόφαση για σύσταση επιτροπής που θα ελέγχει τα θέματα που πέφτουν σε μαθήματα όπου παρατηρείται μεγάλο ποσοστό αποτυχίας των φοιτητών στις εξεταστικές.


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ!


  Με ισχυρό φοιτητικό σύλλογο,
                   Με ριζοσπαστικούς συλλογικούς αγώνες,
Μέχρι τη συνολική ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου