KΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Την Παρασκευή 22/3 πραγματοποιήθηκε επέμβαση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, σε χώρο ασύλου, μετά και από αίτημα της πρυτανικής αρχής και του Παναγιωτάκη, προκειμένου να απομακρυνθούν από το χώρο του Πανεπιστημίου 5 οικογένειες Ρομά, που είχαν βρει καταφύγιο στο χώρο αυτό.

 Η συγκεκριμένη κίνηση κυβέρνησης, πέρα από το στίγμα που δίνει ότι ότι στην Ελλάδα του μνημονιου, αυτοί που δέχονται τα χειρότερα χτυπήματα και το πιο ανελέητο κυνηγητό θα είναι οι πιο εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες, όπως έχει φανεί πολλές φορές στο παρελθόν, με τις επιχειρήσεις τύπου «ξένιος Δίας», και τα τάγματα εφόδου της Χ.Α, έρχεται σε πλήρη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές  να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο δέχεται – όπως και η υπόλοιπη κοινωνία- την πιο σκληρή επίθεση από τη μεταπολίτευση, που ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του καταργείται, η φοιτητική μέριμνα καταργείται και τα επαγγεμλατικά δικαιώματα αποστοιχίζονται από τα πτυχία, που με το σχέδιο Αθηνά δεκάδες ιδρύματα συγχωνεύονται ή κλείνουν, η νεολαία δεν πρέπει να βγεί στο δρόμο και να αντιδράσει. Για αυτό και χτυπάνε το άσυλο, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα, για να προχωρήσουν τα σχέδια τους.
Το άσυλο όμως σε καμία περίπτωση δεν χαρίστηκε στους φοιτητές. Αποτελεί κατάκτηση ολόκληρου του λαού ύστερα από αμέτρητους αγώνες του νεολαϊστικου και λαϊκού κινηματος. Και είναι και σήμερα το ιδιο το φοιτητικό κίνημα, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό που δίνει κάθημερινό αγώνα στις Σκουριές, στους χώρους δουλειάς, στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, αυτοί που θα εγγυηθούν με κάθε τρόπο την υπεράσπιση του Ασύλου απέναντι σε κάθε Δένδια και κάθε Παναγιωτάκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου