Ρόμπα, Τσάντα & … Απουσία


Τα τελευταία χρόνια η συνταγή της κυβερνητικής πολιτικής παραμένει η ίδια στοχεύοντας στην αφαίμαξη των δυνάμεων του λαού.  «Διάσωση» της χώρας με το νέο πακέτο μέτρων, αποπληρωμή του χρέους για να μη χρεοκοπήσουμε, ενώ αυτό που επί της ουσίας επιχειρείται είναι η οριστική διάλυση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και της νεολαίας  και την εδραίωση μιας κατάστασης λιτότητας σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Ο οδοστρωτήρας της  πολιτικής αυτής δε θα μπορούσε να μην φτάσει και στην πόρτα του ελληνικού πανεπιστημίου και πόσο μάλλον να αφήσει ανεπηρέαστη  την ίδια την καθημερινότητά μας ως φοιτητές.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το αίτημα για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση είναι πιο επιτακτικό από ποτέ. Αυτό καθιστά αναγκαία και την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από μεριάς του φοιτητικού συλλόγου για τη δωρεάν κάλυψη βασικών αναγκών μας, μέσω του τμήματος.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι απαραίτητες, όπως λένε, για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, εργαστηριακές ποδιές (αξίας 20-25euro η μία)Με βάση μια σειρά από κινήσεις και αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος από μεριάς του φοιτητικού συλλόγου, καλέστηκε και Γενική Συνέλευση Τμήματος έτσι ώστε να εγκριθεί το αίτημά μας και να δοθεί μέρος του προϋπολογισμού έτσι ώστε να αγοραστούν οι ποδιές και να μοιραστούν στους φοιτητές. 

Παρ’ ολ’ αυτά, και ενώ ο πρόεδρος του τμήματος ήταν ενημερωμένος, το τμήμα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κ έτσι τα εργαστήρια ξεκίνησαν χωρίς να έχει διευθετηθεί το θέμα. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο υπήρξε και απόφαση του φοιτητικού συλλόγου να μην παρθεί καμία απουσία από όποιον δεν είχε εργαστηριακή ποδιά. Αντ’ αυτού, ο υπεύθυνος καθηγητής του εργαστηρίου, κος Μπακανδρίτσος, επέλεξε να πάρει απουσίες και να διώξει όσους δεν είχαν ποδιά, μη σεβόμενος τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο φοιτητικός σύλλογος δεν μπορεί να κάνει ο, τι γουστάρει»! Ε λοιπόν να τον ενημερώσουμε ότι πέφτει έξω! Ότι οφείλει να σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων των φοιτητών,  οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν πραγματικά να ορίζουν, με συλλογικό τρόπο, την καθημερινότητά τους και τις συνθήκες σπουδών τους, με βάση και τις πραγματικές ανάγκες τους. Και αν τελικά ο κος καθηγητής πιστεύει ότι ειδικά σ’  αυτές τις εποχές , τέτοιου είδους ζητήματα είναι δευτερεύοντα, τον καλούμε να τις πληρώσει απ’ την τσέπη του!

·         Δωρεάν εργαστηριακές ποδιές για όλους τους φοιτητές

        ·         Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απουσίες των φοιτητών και να αναπληρωθεί το εργαστήριο που έχασαν. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

           ·         Καμία απουσία σε κανένα φοιτητή μέχρι να γίνει Γ.Σ.Τ. και να διευθετηθεί το ζήτημα των εργαστηριακών ποδιών.



Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου