Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζοντας την τακτική που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, την προηγούμενη βδομάδα βρήκε αφορμή να επιτέθεί πρώτα στους μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονται έξω από την ΑΣΟΕΕ και συνέχισε με την εισβολή μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο. Ο Δένδιας (υπουργός δημοσίας τάξης) δήλωσε περιχαρής στα κανάλια ότι, η ΑΣΟΕΕ «είχε γίνει άνδρο παρεμπορίου και ανομίας» και δεν παρέλειψε για άλλη μία φορά να επιτεθεί στην αριστερά και στο κίνημα. Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που «πάταξε για άλλη μία φορά την εγκληματικότητα» κατέληξε σε 16 προσαγωγές μεταναστών μικροπωλητών και σε κατάσχεση 17 σάκων με εμπορεύματα και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα με την «παρανομία» εκτός σχολής, η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν έχασαν την ευκαιρία να χτυπήσουν και εντός του πανεπιστημιακού ασύλου. Η αστυνομία, σε μία σχετικά νεκρή περίοδο –πριν τις γιορτές-, διάλεξε για ακόμη μια φορά να καταπατήσει το άσυλο(κατόπιν εντολής των πολιτικών προϊσταμένων της), να εισβάλλει στο χώρο του πανεπιστημίου και στα στέκια των φοιτητών, πολιτικά και μη. Μέσα στη σχολή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι μάσκες, κράνη, κοντάρια και μπουκάλια με μπίρες, αντικείμενα που παρουσιάστηκαν ως πολεμικό υλικό. Με λογική ακροβασία, τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε., έβγαλαν το «πόρισμα» ότι πρόκειται για «άσυλο ανομίας» με βάση τα ευρήματα. Αντικείμενα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια όπως άδεια μπουκάλια και ξύλα παρουσιάστηκαν ως πειστήρια ότι τα πανεπιστήμια είναι κέντρα βίας, ότι τα μπουκάλια μπύρας προορίζονται για βόμβες μολότοφ. Όσο για τις περιβόητες μάσκες, είναι γνωστό ότι αποτελούν αυτονόητη προστασία απέναντι στην επικίνδυνη και παρατεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Παράλληλα, κατασχέθηκε και ένας κινηματικός ραδιοσταθμός, προφανώς και αυτός ως «παράνομη δραστηριότητα». Βέβαια αντίστοιχη ευαισθησία δεν έχει υπάρξει για τους όντως παράνομους καναλάρχες και τον τρόπο που χειρίζονται ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με την καταπολέμηση της «ανομίας», αλλά με επιχείρηση τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος και έμπρακτης υλοποίησης της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Η στοχοποίηση των μεταναστών είναι δώρο στους  νεοναζί που μπορούν πλέον με την κάλυψη της ΕΛΑΣ να περιδιαβαίνουν στις γειτονιές και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Τα περί «πάταξης του παραεμπορίου» είναι για σκέτη υποκρισία  όταν τα ακούμε από μια κυβέρνηση ντήλερ των πιο μαύρων συμφερόντων των Τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εμπόρων όπλων. Η εκκένωση του χώρου της Βίλα Αμαλίας, έναν από τους πιο ιστορικούς κατειλημμένους κινηματικούς χώρους, με μεγάλη δράση ιδίως στο αντιφασιστικό κίνημα, έρχεται και αυτή ως ένα δώρο απέναντι στους νεοναζί και κάθε είδους πογκρομιστές, αφού η κατάληψη έσπαγε τον κύκλο μίσους τους στο κέντρο της Αθήνας, κύκλο μίσους που συγκροτούσαν τα κυνηγητά μεταναστών, τα μαχαιρώματα, τα σπασίματα μαγαζιών και στεκιών μεταναστών…
 Η επίθεση κατά των μαχητικών κομματιών του κινήματος στα πανεπιστήμια αλλά και στις γειτονιές, που δεν υποτάσσονται  στην κτηνωδία ενός συστήματος που σαπίζει, ενώ χαρίζει δισεκατομμύρια στους Τραπεζίτες, είναι μια κίνηση που πρέπει να την τσακίσει το εργατικό, το φοιτητικό, το κίνημα της νεολαίας στις γειτονιές.
Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με όλα αυτά θα μας φοβίσουν και θα σταματήσουν την αγωνιστική διάθεση της νεολαίας. Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, απαιτούμε το ξήλωμα όλου του νομικού πλαισίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που άνοιξε τις πόρτες των πανεπιστημίων στις ένστολες κρατικές συμμορίες και στρώνει το χαλί στις παρακρατικές. Εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο της συλλογική δράσης με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στην δύναμη του μαζικού κινήματος, θα αγωνιστούμε μέχρι την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου